Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Zolotnoki Oktáv: Engeszteljük Jézus Szentséges Szívét szentmisehallgatással

„A világ egyedül a szentmise-áldozatnak köszönheti, hogy még fönnáll; e nélkül rég elsüllyesztették volna már az emberek bűnei.” (Szent Timót püspök) Ha a szentmisén jelen vagyunk, ez annyit jlent, mintha a Golgotán a hosszú, hegyes szegekkel felfeszített, vérző, haldokló Úr Jézus keresztfája mellett állnánk. Aki alázatos, töredelmes szívvel, buzgó lélekkel van jelen a szentmisén, az ha halálos bűn állapotában van, megkapja a megtérés kegyelmét. Mert a szentmise nemcsak végtelen értékű dicsőítő, hálaadó, kérő, hanem főképpen engesztelő áldozat. Azért mondta az Úr Jézus az utolsó vacsorán a bor átváltoztatása után: „Ez az én vérem, az újszövetségé, mely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatáért.”

Az „engesztelő szentmise-társulatot” XIII. Leó pápa főtársulati rangra emelte. Tagjai nem bűn terhe alatt kötelezik magukat, hogy egy második szentmisét is hallgatnak vasár- és ünnepnap azok helyett, akik a szentmisét elmulasztják. Aki nem tud vasárnap két szentmisén jelen lenni, az hétköznap is felajánlhatja engesztelésül a szentmiséjét. Álljunk be minél többen az engesztelő szentmisehallgatók táborába! Állhatatosan mindennap ajánljuk fel a szentmisét engesztelésül bűneinkért, az azokért járó büntetések elengedéséért, a bűnösök megtéréséért, és azért, hogy a jó Isten irgalmazzon az egész világnak.

A legtökéletesebb és leghasznosabb miseimák a szentmise szövegének az imádkozása. A Trienti zsinat szerint a szentmisehallgatásnál szentebb és istenibb dolgot nem végezhetünk. X. Plus pápa sokszor hangoztatta: „A hívek ne imádkozzanak a szentmisén, hanem imádkozzák a szentmisét.”

A füzet miseimákat nyújt a szentmise részeihez: Felajánló imádság a szentmise előtt; Lépcsőima; Introitus – Misekezdet; Kyrie eleison; Gloria in excelsis Deo; Collecta – Gyűjtőimádság; Szentlecke – (Lectio); Evangélium; Credo – Hitvallás; Offertorium – Felajánlás; Oráte frátres – Imádkozzatok testvérek; Secreta – Csendes kérő imádság; Prefáció – Hálaének; Cánon – (A szentmise legszentebb része); Consecratio – Átváltoztatás; Úrfelmutatás után; Páter noster – Miatyánk; Communio – Áldozási ima; Áldás; Csendes szentmise után; Könyörögjünk.

Továbbá Alacoque Szent Margitnak, a nagy Jézus Szíve-tisztelőnek miseimáit is tartalmazza: Előkészítő imádság; Misekezdetre – Introitusra; Evangéliumra; Úrfelmutatásra; Úrfelmutatás után; Áldozásra; Szentáldozás után.


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1948 | Oldalszám: 32 | Méret: 15x10 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 1 MB |