Segítségkérés

Segítsen a Korda Archívum gyarapításában!

Kedves Olvasónk!

A Korda Könyvkiadót 1950-ben megszüntette a kommunista diktatúra, a teljes árukészletét – beleértve a könyveket is –, elvette az állam, és a Kiadót fenntartó Jézus Szíve Népleányai Társasága nem működhetett tovább idehaza. A Gondviselés jóvoltából viszont 1990 után újra indulhatott a Kiadó. Ennek az elektronikus archívumnak a létrehozásával a Kiadó és a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár közkinccsé teszi a diktatúra előtt megjelent Korda könyveket.

A birtokunkban levő könyveket mind feldolgoztuk és az archívum állományába tettük. Sok könyv azonban még hiányzik. Ezért kérjük a Kedves Olvasókat, hogy segítsenek az állomány teljessé tételében a következőképpen:

  1. Hívják fel figyelmünket az 1950 előtt a Korda Kiadó által megjelentetett vagy a Korda Kiadó nyomdájában készült és az archívumból hiányzó könyvekre, megadva a könyvek alapvető adatait (szerző, cím, megjelenési év, oldalszám stb.)

  2. Adják kölcsön a tulajdonukban levő ilyen könyveket. A könyveket elektronikusan beolvassuk (károsodás nélkül), elhelyezzük az archívumban, azután visszaszolgáltatjuk.

Kérjük, ha tudnak segíteni, vegyék fel a kapcsolatot a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár könyvtárosával, Felsővályi Ákossal, az

afelsovalyi@gmail.com

címen.

Várjuk nem csak magánszemélyek jelentkezését, hanem könyvtárakét is. Bízunk benne, hogy ezzel az összefogással az archívumot jelentős mértékben gyarapíthatjuk.

Isten fizesse meg segítségüket!