Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Müller Lajos: A Nagy Szentség szolgálatában

A könyv a szerző cikkeit tartalmazza, amelyek az Eucharisztikus Értesítő lapjain jelentek meg. Az írások elsősorban papok számára készültek, de más, mélyebb lelkiéletet élő egyének is haszonnal olvashatják, átelmélkedhetik, hiszen az apostol szerint a keresztény nép is: „királyi papság, szent nemzet” (1Pét 2,9).

Ha az eucharisztikus áldozat bemutatásába a liturgikus nevelés folytán mindinkább bevonni igyekszünk híveinket, méltó és üdvös, hogy a szentségimádás édes titkába is mindjobban beavassuk őket.

A könyv tartalma:

Gondolatok a szentmiséről (Szentségtörő mise; A lanyha mise; A buzgó szentmise; Az introitus; Collectae; Szentlecke és evangélium; Kánon; Pater noster; Salve Regina; Deus refugium nostrum).

I. rész: Szentmise
Előkészület a szentmisére (áldozásra) (Az érzékek alkalmazása)
Hálaadás a szentmise (áldozás) után
Anyag a szentmise utáni hálaadáshoz (Az Arsi plébános; Jézus Szíve az Oltáriszentségben panaszkodik, kér és ígér).

II. rész: Elmélkedések imaórákhoz
Az okos és oktalan szüzekről
A rejtett kincs
A drága gyöngy
A jó Pásztor
Az utolsó vacsora (Mit tesz Jézus az utolsó vacsorán?; Mit szenvedett Jézus az utolsó vacsorán?; Eucharisztia, mint Jézus életének folytatása [A megtestesülés és gyermekség titkai; Jézus rejtett élete; Jézus nyilvános élete; Jézus szenvedése; Jézus megdicsőült élete)
„Legfőbb szeretete jeléül” (Az Eucharisztia megsokszorozza a keresztáldozatot; Az Eucharisztia felülmúlja a keresztáldozatot időben; Az Eucharisztia felülmúlja a keresztáldozatot térben; Az Eucharisztia az átható erőben, intenzitásban is felülmúlja a keresztáldozatot; Az Eucharisztia a megsemmisülésig menő megátalkodásban is felülmúlja a keresztáldozatot; A vacsora végén kíméne Júdás, hogy eladja a mi Urunkat).

III. rész: Megfontolások
Az Oltáriszentségről általában
A pap és a szentmise
A szentmise bemutatása
A pap, mint az Eucharisztia befogadója
A pap, mint az Eucharisztia kiszolgáltatója
A pap mint az Eucharisztia őre s látogatója


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1934 | Oldalszám: 138, [2] | Méret: 20x13 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 4 MB |