Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Gamerra Alberta Mária bárónő: Eucharisztikus kilenced

A füzet az Oltáriszentség tiszteletére írt kilencedet tartalmaz Gamerra Alberta Mária bárónő, a Jézus Szíve Népleányai Társasága (SJC) tagjának a tollából.

A modern ember egy lélek nélküli perpetuum mobile, mely lót-fut kenyérkeresete vagy szórakozása után. Mindig siet, komoly vagy komolytalan foglalkozásait hajhássza. A lélek, a szegény lélek elsorvad. Túlteng a test, az anyag. Ez volt-e az elgondolása a nagy Alkotónak mikor az embert teremtette? Dehogy! fölséges semmiségben alkotta az egész természetet, hogy ez az embert szolgálja. S az ember s benne az egész anyagvilág Őt dicsőítse.

Mert ettől a gondolattól eltért a ma embere, ezért oly szerencsétlen, ezért oly kapkodó, oly nyugtalan. Ezt a szerencsétlen, kapkodó, nyugtalan embert akarja ez a kis füzet megállítani rohanásában.
– Állj meg testvér.
– Nincs időm, sietnem kell.
– Csak egy pár pillanatra akarok hozzád szólni. Azaz nem is én. Csak ki akarom nyitni neked az ajtót az Úr hajlékába, majd Ő szól hozzád.

S belép a fáradt, hajszolt lélek. S itt új világ tárul eléje. Az élet tülekedő zajos rohanása megáll az Isten hajlékának küszöbén. Csend van itt. Jóleső csend. Nyugodtság. Titokzatos piros fény, mely vonz. Égbenyúló vonalak, melyek szállnak fölfelé. Aranycsillogás a tabernákulum körül, mely karácsonyi éjszakák csillag csillogására emlékeztet. Szennytelen hang szól a tabernákulumból: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, kik terhelve vagytok, és én megenyhítelek titeket.” S a fáradt lélek lerakja terhét. Körülnéz, tetszik neki ez a hely, mely szent, mely megnyugtató, mely oly más, mint ott künn minden. Itt szeretne maradni. És lehetne ő is oltárszekrény, örökmécses, oltár! Mindig újra visszajő, visszavágyik.

Az ezeknek a gondolatoknak a jegyében született kilenc napi imádság:
1. nap. Jézus Szívének csúcsíves oltára. Kiemelkedés a földiekből önmegtagadás által. Felajánló imádság. Íme itt vagyok Uram, hogy akaratodat teljesítsem!
2. nap. Az isteni Szív tabernákuluma. Bensőség
3. nap. Jézus Szívének gráledénye. Alázatosság
4. nap. Arany patena a Szent Szív számára. Isten- és felebaráti szeretet
5. nap. Jézus Szívének szentségtartója. – Szívtisztaság
6. nap. Ciborium. – Önfeláldozás
7. nap. Jézus Szívének betegellátó-szelencéje. – Az irgalmasság testi és lelki cselekedetei
8. nap. Jézus Szívének örökmécsese. – Jó példa
9. nap. Jézus Szívének kis csengettyűje. – Apostolkodás
Az Oltáriszentség látogatása
Litánia az Oltáriszentségről
A legfölségesebb Oltáriszentség rózsafűzére


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1934 | Oldalszám: 35, [1] | Méret: 12x9 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 1 MB |