Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Unum-Szövetség: A szenvedés éjjele

A füzet a nagycsütörtöki éjjeli szentségimádás rövid ismertetését és vezérfonalát adja.

A füzet célja, hogy a nagycsütörtöki éjszakai szentségimádást a világ összes templomában minél gyorsabban elterjessze. Az a készséges és nagylelkű fogadtatás, amelyre a hűséges szeretetnek ez a megnyilatkozása és Jézus isteni Szíve előtt oly kedves és drága engesztelés a híveknél talált, felkelti a vágyat, hogy ennek az áhítatnak eredetét és célját minden lélekkel megismertessük és mindenkit felszólítsunk, hogy ehhez a jámbor egyesüléshez csatlakozzanak, azt ismertessék és így közreműködjenek abban, hogy ez az éjszakai szentségimádás mindenfelé elterjedjen, és a jövő számára biztosittassék. Az éjszakai szentségimádás jámbor egyesülésének székhelye a bolognai Szent Pál-templom, s vezetője egy, az egyházmegyei hatóságtól kinevezett lelki igazgató.

Nagycsütörtök az egész egyházi évnek egyik legszentebb ünnepe. A legméltóságosabb Oltáriszeniség és az egyházi rend alapításának emléknapja. Miután Jézus, az első pap, a szent Áldozatot bemutatta, az Oltáriszentség titkában mint étel adta magát apostolainak, és ugyanakkor nekik és utódaiknak megadta a hatalmat és a parancsot, hogy a szent Áldozatot bemutassák. Ezt a drága örökséget hagyta ránk mielőtt vérét ontotta volna. Valóban emlékezetes, szent nap!

A füzet tartalma:
Bevezetés
Liturgikus megjegyzés
Az éjszakai szentségimádás jámbor egyesülésének eredete és elterjedése
Az éjszakai szentségimádás gyakorlati megvalósítása
Egy Bolognában megjelenő folyóirat írja
Sc. Biccardo Fortuzzi, a bolognai Szent Ágota-templom plébánosának bizonyítása
A szenvedés szent éjjelének jámbor gyakorlata


Egy óra Jézus lábainál a szent éjszakán. Imák és elmélkedések
Getszemáni rózsafüzére
Bensőséges kérés a szentségi Jézus Szívéhez
Ima rózsafüzér-alakban


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1939 | Oldalszám: 36 | Méret: 14x10 cm | Kötés: puha | Kiadó: Unum-Szövetség | Nyelv: magyar | Fájl méret: 1 MB |