Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Palánkai Gausz Tibor: Boldogasszony Édes…

A szerző így vezeti be könyvét, melyben leányokhoz szól:

„«Nagy jel tűnt tel az égen: egy asszony, akinek öltözete a nap volt és lába alatt a hold és fején tizenkét csillagból álló korona.» Amint hajnalhasadáskor a nap diadalmasan emelkedik fel a látóhatár széléről, hogy fénnyel szórja tele az égen úszó felhőket, ezt a szegény, önmagában fénytelen földet, úgy emelkedik föl fényben úszó dicsőségben, ragyogó öltözetben a titokzatos nő, a Szűzanya, hogy ránk és különösen rád, kedves Húgom, rásugározza szívének-lelkének minden ékességét!

Ó, tárd ki szívedet, mint ahogy kitárja a kis virág kelyhét, hogy igya a hajnali fényt, a hajnali életet! A Szűzanya szeretete téged is bársonyosan széppé, újjá varázsol, mint ahogy a kis virág is üde színt, mosolygó életet nyer a mindent megújító napsugártól. Szeresd a Szűzanyát, a Boldogasszonyt, az Édeset, a te égi Anyádat! Szeresd, mert az ő jósága boldogsággal tölti be szívedet! Ő ad erőt, kegyelmet minden harcra, melyet most a kísértések és csábítások ellen folytatsz! Ő segít, nehogy elmerülj a bűnös ösztönök fojtó posványában! Hiszen az ő kegyelemesője okozta azt is, hogy a fiatal leányok szívében máris olyan nagy a lelkesedés, hogy teljes erejükkel, mint a jövő családi tűzhely őrei, fel akarják emelni ezt a nemzetet abból a fertőből, melybe a bűn sodorta.

A magyar leányok tiszták és hősök akarnak lenni. Lehetnek is! Te is, kedves Húgom! Előtted áll a legszebb példakép, minden magyarnak Nagyasszonya. Tündöklik, mint a nap és követésre szólít fel! Ó, ne légy kicsinyes! Ne takard el félénken és gyáván szemedet! Akarj nagy lenni! Akarj a Szűzanyához hasonlítani! Akard azt követni, akit boldognak mond minden nemzedék, hogy boldog lehess te is és boldoggá tedd édes magyar hazánkat!”

A Szűzanya követésére buzdító írások:

Örök eszményképed
Fény a sötétben; Kell eszménykép?; Ki legyen az?; A legmagasabb méltóságban…; Isten trónjánál!; De elérhetem őt?; Mindenkinek eszményképe ő; Nélküle üres életed!; Ő a legszebb is!; Külső szépsége!; Szép volt lelke is!; Ő édesanyád!; Tudod, mit jelent ez?; Anya és leánya; Ő a segítő Mária!; Így könnyű az élet!

Nagyasszonyunk
Magyarország Királynője; Boldogasszony Anyánk…; Mária országa Regnum Marianum; A magyar misztérium; Magyarok Nagyasszonya!; Miért Magyarok Nagyasszonya?; Milyen áldás ez!; Munkára fel!; Magyar leánynak lenni…; Őt követni öröm is!; Boldogság őt szeretni!; Kell!; A Nagyasszony és te!

„Íme, az Úr szolgálóleánya!”
Legmélyebb titkok ünnepe; A szolgáló szeretet; Zenekíséret; A teljes Szűzanya; A teljes női ideál; A legszebb áldozat; A te áldozatod?; Adj egész szívet!; A kis Jézus; Nyitott szemmel; Most dől el!; Ész és szív; Nagylelkűen Jézusért!; Nagyokosságú Szűz; Kisokosságú asszonyok; Ti ketten most; A legboldogabb család; Széthullott családok; Vissza a családba!; A hazáért, a gyermekért is!; A Megváltó Társnője; Két tanulság; Szebb jövőt!; Kisasszonyok; Nagyasszony – kisasszony; Magyar kisasszonyok; Tehát cseléd legyek?

„Boldognak hirdet minden nemzedék!”
A gyermekek királynője; Az otthon királynője; A szívek királynője; Az Ő királynője; A kis Fenség királynője; A lelkek királynője!; A világ királynője!; Az ünnepelt királynő!

„Miképp lehet ez?”
Nehéz, de gyönyörű!; „Akarj gőgös lenni!”; Nyugodjunk bele?; Kevélység-öntudat; „Ne légy alázatos!”; Vasakaratú leány; Helyes önismeret; Légy öntudatos!; Az isteni példa; A bölcs ereje; Az erős Asszony; Erő önmagunk felett!; Magnificat!; Te ki vagy?; Élj igaz életet!; Éld a szeretet életét!; „Már döntöttem!”; Ősi hiba; Mindenben az első!; Keresd az alkalmat!; Világhódító erő; „Borzongás fog el”; „Szeretném elverni magam!”; „Páva nők!”; Nem igaz!; Szeress szünet nélkül!; Magyar leány hivatása; Legyünk újból egyek!; „Lelkemig hatolt”

Mária által, Máriával, Máriában
A kánai menyegző; A kegyelem hősei; Mária által Jézushoz; De azonnal!; „Tetszem neked?”; Máriával; Máriában; Hogy örülne Mária!; Kis nagyasszony; Teljes önfelajánlás

„Máriát dicsérje lelkem…”
Átalakító ünneplés; Elmélkedések Szűz Mária ünnepére; Behívó


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1943 | Oldalszám: 222 | Méret: 20x14 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 11 MB |