Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Müller Lajos: „Igazság és élet”. Elmélkedések Pünkösd utáni XXII. vasárnaptól Advent első vasárnapjáig. Szentek ünnepei

A könyv a II. vatikáni zsinat előtti liturgikus rend szerinti Pünkösd utáni XXII–XXVI. hetek minden napjára és a szentek ünnepeinek egy csoportjára szolgáltat összesen ötven elmélkedési anyagot.

Ez a kötet lezárja a szerző elmélkedéseinek nyolckötetes sorozatát, melynek tagjai: Harmatozzatok egek, Példát adtam nektek, A Kereszt Iskolája, A Kereszt Diadala, Szeretett minket, Tanuljatok tőlem, Példabeszédekben szólott, Igazság és élet.

Ennek a kötetnek az elmélkedései:

Pünkösd utáni XXII. hét (Két úrnak nem lehet szolgálni; A kegyetlen szolga A)–C); A szálka és gerenda; Szent dolgok profanálása; A kérő gyermek).

Pünkösd utáni XXIII. hét (Az igazságtalan bíró; A két adós; A toronyépítés és hadviselés; A föld sója, világosság a gyertyatartón és a hegyen épült város; Tanítvány, szolga, háznép; A sziklára és a homokra épített ház; A világ világossága).

Pünkösd utáni XXIV. hét (A búzaszem; A szőlőtő; Az orvos; A jó pásztor; Az elveszett juh; A tékozló fiú A)–B).

Pünkösd utáni XXV. hét (Az adópénz; Szent Péter vallomása A)–B); A házasságtörő asszony felmentése A)–B); Krisztus lelke, szentelj meg engem; Krisztus teste, üdvözíts engem).

Pünkösd utáni XXVI. hét (Krisztus vére, ihless meg engem; Krisztus oldalából kifolyó víz, tisztíts meg engem; Krisztus kínszenvedése, erősíts meg engem; Ó édes Jézus, hallgass meg engem, A Te sebeidbe rejts el engem, Ne engedd, hogy tőled elszakadjak; A gonosz ellenségtől oltalmazz engem; Halálom óráján hívj el engem; És juttass magadhoz engem, hogy szenteiddel dicsérjelek Téged mindörökkön-örökké. Amen).

Szentek (Dec. 3. Xavéri Szent Ferenc ünnepén; Dec. 8. A Szeplőtelen Fogantatás ünnepén A)–B); Márc. 19. Szent József ünnepén; Jún. 21. Szent Alajos ünnepén; Jún. 30. Szent Pál apostol ünnepén A)–C); Júl. 2. A Boldogságos Szűz látogatása Szent Erzsébetnél; Júl. 31. Loyolai Szent Ignác ünnepén; Aug. 15. A Boldogságos Szűz mennybe felvétele ünnepén; Aug. 20. Szent István király ünnepén; Szept. 8. A Boldogságos Szűz születése napján; Okt. 3. Lisieuxi Szent Teréz ünnepén; Nov. 1. Mindenszentek ünnepén).


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1940 | Oldalszám: 312 | Méret: 17x11 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 7 MB |