Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Müller Lajos: A kereszt diadala

Ez a könyv a szerző „A kereszt iskolája” című könyvének folytatása. Felöleli a nagyszombattól Szentháromság vasárnapig terjedő, tehát az egész húsvéti időszakot, és elmélkedést ad minden napra.

Amíg „A kereszt iskolájában” a szenvedő Üdvözítő a középpont, akivel igyekszünk együtt szenvedni, tűrni, addig „A kereszt diadalában” a Feltámadott áll szüntelen előtérben, akivel próbálunk együtt vigadni és örülni. A cél egyébként ugyanaz: megerősödni a jófeltételeinkben és gyarapodni az isteni szeretetben. Ezt a könyvet is, mint az előzőt, úgy általában a tökéletességre komolyan törekvő lelkeknek szánja a szerző. Az anyagot azonban úgy kezeli, hogy könnyen alkalmazhatja azt magára az elmélkedő, legyen az egyházi vagy világi.

A napi elmélkedések:

Húsvét nyolcada (Feltámadott! I–III.; Feltámadunk!; Az Eucharisztia a feltámadás záloga; „Feltámasztom őt az utolsó napon”; A feltámadott Jézus látogatása Édesanyjánál I.).

Húsvét nyolcada utáni első hét (A feltámadott Jézus meglátogatja Édesanyját II.; A jámbor nők a sírhoz mennek; Az angyalok oktatják a jámbor nőket, hogyan kell Jézust keresni; Magdolna siet megvinni a hírt, Péter és János a sírhoz jönnek; Magdolna a sírnál I–III.).

Húsvét nyolcada utáni második hét (Jézus megjelenik a jámbor asszonyoknak; Jézus megjelenik Péternek; Jézus megjelenik az Emmausba menő tanítványoknak I–V.).

Húsvét nyolcada utáni harmadik hét (Jézus megjelenik az Emmausba menő tanítványoknak VI–VIII..; Jézus első megjelenése az apostoli kollégiumban; A tanítványok öröme; Jézus a penitenciatartás szentségét alapítja; Jézus a gyónás szentségét alapítja).

Húsvét nyolcada utáni negyedik hét (Az Úr Jézus második megjelenése az apostoli kollégiumban; „Én Uram és én Istenemi”; A dicsőséges szent sebek I–II.; Jézus megjelenése a Genezáreti-tenger partján. I–III.).

Húsvét nyolcada utáni ötödik hét (Jézus megjelenése a Genezáreti-tenger partján IV.; Jézus megjelenése a hegyen I–II.; Visszapillantás Jézusnak a feltámadást követő földi életére; Urunk mennybemenetele I–III.).

Áldozócsütörtök nyolcada (Urunk mennybemenetele IV–V.; A Szentlélek-váró imádságos magány; Mátyás apostol megválasztása; A nagy ígéret; A Szentlélek ihletésének tulajdonságai; Ki az, akit mi várunk?).

Pünkösd nyolcada (A Szentlélek eljövetele I–III.; Az Isten Lelke megszenteli az első híveket; Az Isten Lelkének ereje az első vértanúban; Pál apostol megtérése; „Isten szeretete kiáradt szívünkben a Szentlélek által”).


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1944 | Oldalszám: 328 | Méret: 17x11 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 7 MB |