Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Domenico Mondrone: Fontold meg!…

Félelmetes erővel sodródik a ma embere a modern élet gépiessé vált életformáiban, melyek a magábaszállásra se időt, se erőt nem engednek. Pedig egy megfontolástól vagy meggondolatlanságtól életsors és életsorsok függhetnek.

Hogy a rövid földi élet fergetegében el ne szalasszuk az örök életet, magábaszállásra szólít a szerző, az olasz jezsuita, P. Mondrone Döme (1897–1985) füzete. Amit mond, mindenkinek szól.

Ez a könyvecske Isten segítségével nagy hasznodra lehet. Ne vessed meg! Amint kezedbe kerül, mihelyt teheted, vonulj vissza, borulj Isten elé még akkor is, ha már évek óta távol voltál Tőle. Talán ez a perc az, midőn Isten békét akar kötni veled. Vess keresztet és alázatos bizalommal imádkozzál: ,,Ö, Istenem, itt vagyok színed előtt, bár sok bűnöm miatt nem itt lenne a helyem Előtted, hanem már régen a pokolban kellene égnem, ahogy sokszor megérdemeltem. De mert türelmesen vártál reám, mondd meg nekem, hogy mit kívánsz tőleml Világosítsd meg értelmemet, erősítsd akaratomat, kopogtass szívemen. Arra a szeretetre kérlek, amellyel a bűnösök iránt viseltetsz, kérlek Jézus drága szent vérére, melyet bűneimért kiontott, kérlek a Szűzanya keserves fájdalmaira, melyet értem szenvedett! Beszélj Uram, tudom, hogy jó vagy azokhoz, akik Téged keresnek. Ne sújts engem igazságosságoddal, hanem ments meg irgalmasságod szerint. Jóságodban van minden reményem. Amen.”

Midőn pedig elvégezted ezen imádságot, olvassad figyelemmel a következő oldalak bármelyikét. Olvassad és elmélkedj fölötte… Meglátod, mire képes az isteni irgalmasság. Próbáld meg!…

A mű elmélkedései:

Kedves Barátom!; A hívó hang; Mentsd meg lelkedet!; Az igazi gyilkos; Mikor legkevésbé várod…; Bízzál Jézus Krisztusban; A bűnbánat szentsége; Az Úr asztalánál; Ne essünk vissza!; Menekülés a hajótörésben; Egy nagy ígéret; Anyai oltalom; Jézus a kereszten; Szeressük az Egyházat; Szenvedéseidben…; Isten csendben van; A keresztény élet összefoglalása.


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1943 | Oldalszám: 32 | Méret: 15x10 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 1 MB |