Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Magdics Ignác: Hitelemzesek. Harmadik kötet, III–VI. osztály, A parancsolatokról, a kegyelemeszközökről

A könyv egy három kötetből álló sorozat harmadik kötete, amely a római katolikus elemi katekizmus és Biblia anyagának módszeres feldolgozása a III–VI. osztály számára (ebben a harmadik és a megelőző második kötetben). Ennek a harmadik kötetnek a témája a parancsolatok és a kegyelemeszközök. A könyv a hitoktatás segédkönyve szabályos módszerességgel, kitűnő anyagválogatással, világossággal, nyelve egyszerűségével, gyakorlatias elemzésekkel, figyelmet lekötő és a kifejtés céljait nagyszerűen szolgáló példákkal.

A segédkönyv anyaga:

A parancsolatokról
Isten szeretetéről; A felebaráti szeretetről; Isten tíz parancsolatáról. Az első parancsolat; Isten első parancsolatáról II.; A szentek tiszteletéről; Isten második parancsolatáról; Isten harmadik parancsolatáról; Isten negyedik parancsolatáról; Isten ötödik parancsolatáról; Isten hatodik parancsolatáról; Isten hetedik parancsolatáról; Isten nyolcadik parancsolatáról; Isten 9. és 10. parancsolata. Az anyaszentegyház parancsolatai; Az anyaszentegyház 1. és 2. parancsolatáról; Az anyaszentegyház harmadik parancsolatáról; Az anyaszentegyház negyedik és ötödik parancsolatáról; A bűnről általában; A főbűnökről; A Szentlélek elleni bűnök. Lelkiismeret; A jócselekedetekről; Az erényről.

A kegyelemeszközökről Az Isten kegyelméről; A szentségekről; A keresztségről; A bérmálásról; Az Oltáriszentségről; Az Oltáriszentségről II.; A szentáldozásról I.; A szentáldozásról II.; A szentmiséről I.; A szentmiséről II.; A szentmise szertartásai; A bűnbánat szentségéről; A lelkiismeret megvizsgálásáról; A bánatról; Bánatról és az erősfogadásról; A gyónásról; A gyónásról II.; Elégtétel és búcsú; Az utolsókenetről; Az egyházi rendről; A házasságról; A szentelményekről; Az imádságról; Az Úr imádságáról; Az Angyali üdvözletről.

Példák
Több mint 90 példa, rövid történet negyven oldalon keresztül a „Parancsok, bűn, lelkiismeret” és a „Szentségek” témakörben.


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1936 | Oldalszám: 287 | Méret: 24x16 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 15 MB |