Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Hunya Dániel (össz.): A nyáj a pásztorért. A papok lelki segítése

Csodálatos csengése van annak a krisztusi igének, hogy a jó pásztor életét adja juhaiért. Szent igék fönséges csengése jól visszhangzik a nagy lelkekben. Elsősorban papi lelkekben. Sokan adták ők életüket juhaikért. Utolsó csepp vérüket is, ha kellett.

De vajon e szent krisztusi igék méltóképpen visszhangzottak-e a hívek lelkében is, akikért életüket adták a jó pásztorok? Úgy bizonyára igen, hogy meghatotta őket az áldozatos jóság. Úgy is, hogy hálára éreztek szívükben késztetést. Talán úgy is, hogy meg akarták hozni ekkora vetés jó termését is életük jóságában. Úgy azonban már alig, hogy a hívek lelkében kigyulladt volna a szent gond és buzgóság tüze a jó pásztorok lelkéért. Pedig talán ez lett volna a legszebb hála Krisztusnak is, a többi jó pásztoroknak is.

Nagy hivatások korszaka nyit ránk. A jó hívek is nagy hivatások tudatára ébredeznek. Az ő egyik legnagyobb és legszebb hivatásuk a papok lelkének segítése. Hogy minden papon, lelkipásztoron rajta legyen Isten bőséges áldása. És ez áldás erejében erősek és fürgék legyenek arra, hogy életüket is adják a lelkekért.

Tegyen-e, és mit tegyen a nyáj a pásztorért? Erről szó a könyv. Nem közismert dolog ez. De Isten kegyelmével az lesz. Ha megismeritek, Kedves Hívek, meg is szeretitek, mert Krisztus szent Szívének nagy, szent ügyéről van szó! Segít majd ebben a Boldogságos Szűz Mária, a papok Anyja és Királynője.

A könyv három részre oszlik:

I. El kell mélyíteni lelkünkben ezt a nagy és szent igazságot!
A jó pásztor; A test erős támasza a fejnek; Rejtett kincsek; Veronika, Cirenei Simon; De hát miért nem beszéltek erről a papok?; A legfontosabb katolikus akció; Nem szégyeljük!; Mit is tegyünk tehát?; A nagy segítség; Megosztani a terhet; Életáldozat; Jó földből acélos búza és áldott magyar kenyér; Papok Anyja és Királynője.

II. Papok, papnövendékek és világiak visszhangja
Áldott szavak; Szent papok – szent nép; „Apostolok apostolai”; Viszonozhatjuk-e, amit Krisztus papjai tesznek értünk?; Népünk megváltása; Áldozat nélkül nincs papi hivatás!; Hideg a szülők szíve!; A nagy család (egyházközség) – a kis család tükrében; Egy pap öt kérése; Ébredjenek a hívek megváltói hivatásuk tudatára; Engesztelő lelkek legyünk!; A Szűzanya csodálatos szerepe.

III. Példák
A lelkek ősi szent egysége; Krisztus utódjainak legfőbb gondja; Kiváló segítők; Az ima nagy hatalma; Az édesanyák sokat tehetnek; Az áldozatok nagy ereje; Mit tegyünk a papi létszám növelése érdekében?; Isten házában, közösen; Cselekvő találékonyság; „A mi fiúnk”.


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1943 | Oldalszám: 144 | Méret: 17x12 cm | Kötés: puha | Kiadó: Papi Lelkiség | Nyelv: magyar | Fájl méret: 5 MB |