Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Hálás gyermekek: Így élt édesanyánk (1877–1930). Nagy Józsefné Ruzsits Ilona élete

Egyszerű, de meghatóan szép és tanulságos életet tár elénk ez a könyv. Remekbe készült emlékmű ez, amelyet édesanyjuknak gyermekei emeltek a hála köveiből. Valóban méltó a hálájuk Isten iránt elsősorban, aki nekik ily anyát ajándékozott, de édesanyjuk iránt is, aki a Teremtőnek anya-eszményét minden buzgalommal igyekezett önmagában kialakítani, megvalósítani.

Nagy Józsefnétől, az Édesanyától, mindenki tanulhat, de főleg azok, akiket az Úr hasonló állapotra hívott. Ezek ezt a könyvvecskét mint a katekizmust tartsák kéznél, s tanuljanak belőle. Ha magukat Nagy Józsefné mintájára formálják, ezzel a haza javára és az emberiség boldogítására többet tettek, mintha nevüket szélnek bocsátják az újságok és rőfös tudósításokat írnak műveikről. Igen! Mindnyájan tanulhatunk Nagy Józsefnétől, nemcsak a világiak, de az egyháziak is. Nemcsak megismerjük őt e könyvecskéből, hanem meg is szeretjük. Ha egyszer életrajzának olvasásába belekaptunk, nem tudjuk letenni azt, és talán könnyekkel búcsúzunk tőle… De nem búcsúzunk! Gyermekeivel kegyeletesen emlékünkben őrizzük, s úgy lehet, mi is fohászkodunk hozzá, hogy ott az égben, ahová kétségkívül eljutott, értünk közbenjárjon. Eszközölje ki nekünk, hogy mi is az Úr Jézus Szívét hozzá hasonlóan szeressük, s Egyházának tevékeny, lelkes apostolai legyünk!

A könyv tartalma:

Örök emlékezésül
A kereszt jelével
Iskolába megy – Új édesanya – Első szentáldozása
Küzdelem a hivatásért – Nehéz választás
Megérti igazi hivatását – Szent anyaság
A Jó Isten rózsafája – Égbe visszaröppenő sugár
A Jó Isten műhelyében (Élő hit; Szeretet; Kifogyhatatlan türelem; Következetesség, okos szigor; A rossz megelőzése; Körültekintő gondosság; Legszentebb örökség)
Az erős asszony – Hűséges feleség
„Ha valaki szomjazik, jöjjön énhozzám és igyék” (Jel 7,37) (Az első forrás: az imádság; A második forrás: az Oltáriszentség; A harmadik forrás: Jézus szentséges Szíve; Apostolkodása a Szent Szív érdekében; A negyedik forrás: a Boldogságos Szűz és a szentek tisztelete)
Önmaga helyett hármat – A legnagyobb csapás – A gyönyörű nap
Az élet alkonyán (Hazatérése a Szentséges Szívhez, melybe reményét és üdvösségét helyezte)
Erényei
Az alázatos Jézus nyomdokain
Legnagyobb a szeretet (1Kor 13,13)
A szenvedő Jézussal
Önmegtagadásai
Istenbe vetett bizalma – „Imádom, Uram a Te végzéseidet!”
Együtt az egyházzal

Ugyanennek a könyvnek szöveges változata: http://www.ppek.hu/k296.htm

A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1946 | Oldalszám: 118, [3 tábla kép] | Méret: 190x13 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 4 MB |