Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Gyenis András: Az egyszerűég ösvénye. Kis Szent Teréz életútja

Lisieux-i Kis Szent Teréz halála után már nem sokkal fellebbentették rejtett életéről a fátyolt, s a szenvedő emberiség rátekintett arra az arcra, belefelejtkezett a tiszta szempárba, ahonnan jóság és szeretet ragyogott feléje. Teréz neve egyszerre fogalommá vált és megkezdődött a hódító diadalmenet az egész földkerekségen át, melyhez hasonlítható kevés akad a választottak és szentek történetében.

A családi körben kis virág és kis királynő volt a neve. A közösségi életben megnyugvást és mosolyt árasztott bájos lénye. A nagy egyedülvalóság és kereszt terhét örömmel hordozta. Halk életstílusával és bájos finomságával megtanította környezetét és a következő nemzedékeket boldogságot sugárzó szeretetre és hősi önmegtagadásra, Istenbe merült hitre és gyermekded bizalomra. Isten nem hiába állította be korunk eseményeinek a forgatagába! Teréz élete a krisztusi megváltó szeretet és fölszabadító önfeláldozás ujjongó dala! Napsugár volt: világított, melegített és utat mutatott!

A következő fejezetek bemutatják Teréz nővér földi életének Istenbe torkollását, és megvillantják mennyei dicsőségének zavartalan, ragyogó tükrözését. Teréz hivatása végére még nem került oda a pont, mert ma is betölti azt a küldetést, melyet Istenbe vetett hittel és bizalommal megáhított és bátorításul előre megmondott: rózsát hint a földre, és példájával csillagfényesen ragyog a katolikus lelkiség égboltján. Istent sugározza a szenvedő emberiség lelkébe! Világít és kalauzol az ösvényen, mely az Út, Igazság, Élet felé biztosan elvezet!

A tartalom:

I. Rózsáskert
1. Terézke útja; 2. Terézke hozománya; 3. A szenthegyen; 4. Útmenti források

II. Gátak és gázlók
1. Mi jó származhat Lisieux-ből?; 2. Pergőtűzben; 3. A vádlott

III. Rózsahintés
1. A szeretet zengő húrjain; 2. Lélekáradás; 3. Apostolvágyak; 4. A kis ösvény; 5. Keresztúton; 6. A végső győzelem

IV. Teréz imádságai
1. Fogadalma napján; 2. Önfelajánlás; 3. Az örök Atyához; 4. A szent Archoz; 5. A kisded Jézushoz

V. Imádságok Terézhez
1. Az Egyház könyörgése; 2. Szent Teréz közbenjárásáért; 3. Szent Teréz segítségül hívása; 4. Szent Teréz pártfogásáért


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1941 | Oldalszám: 175 | Méret: 14x10 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 3 MB |