Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Gausz Tibor: Ragyogó szemek (1940, II. kiadás)

A nő lelki szintje egész korok sorsa. Leányok, nők kellenek, kikből a megistenesült élet teljessége árad, kik körül az atmoszféra olyan, mint a tiszta mennyország. Ez a könyv a női pasztoráció egyik eszköze. Gyakorlati, nem elméleti, azonnal rá is mutat a szeretet megnyilatkozására, illetve elfojtására a legváltozatosabb életviszonyokban. Maguknak a leányoknak nyilatkozataiból állapítja meg a leánylélek legjellegzetesebb értékét: a szeretetet, mert akárki is az a nagyleány, bármilyen osztályhoz is tartozzék – lelkük egy, vágyuk egy, akaratuk egy: szeretni, szeretetben magukat feláldozni. Elsősorban a felserdült leányoknak szól ez a könyv, segíti őket, hogy minél ragyogóbb szeműek és minél értékesebbek legyenek.

A könyv tartalma:

Az értékes leány!
Ragyogó szemek”; „Visszakaptam életkedvemet!”; „Megtaláltam a boldogságomat!”; „Most már könnyű minden!”; „Én is szeretnék ilyen lenni!”; „Egész éjszakán át gondolkoztam!”; „Egészen értéktelen voltam!”; „Minden leányban van érték!”; „Annyira érték, hogy…”; Az értéktelen érték; Az erények értéke; Két szép levél; Isten-adta értékek…; Szerzett értékek…; A legnagyobb érték!

A szeretet tündére!
„Áradjon belőle a szeretet!”; „…Hogy szebb legyen a föld!”; Ezt minden leány tudja!; El is várják a leánytól; „A ház tündére!”; „Ilyen az én nővérem!”; A szegényeknek is jusson!; Az anyai szeretet!; Segítőtársa a férfinak!; Akár a családban – akár azon kívül!; „Bearanyozni az egész országot!”; „Mindig, ami helyes!”; A tiszta szeretet!; Isten- és emberszeretet!

Tündérjárás – könnyfakasztás
Édesapa-édesanya; Édesapa arca felderül!; Ezért szomorúan nézett rám…; Anyu győzelme; Az édes testvérek!; „Ne halj meg, jó leszek!”; „Kerítéshez löktem…”; Az elfelejtett alkalmazott!; A szeretet győz!; Nem volt szép!; A munkában; Önfeláldozó volt!; Szép jutalom!; „Lélek nélkül…”; Egymás között; Így illik!; Csakhogy én…; Gúny, veszekedés; Pletyka, irigység …; Fiúk – leányok; Gondoltál már rá?; Ami igazi értéket ad!; A fiú is hálás …; „Mindenáron…”; Szegények; „Jobb adni, mint kapni”; „Elkergettem!”; Az öregek; A gyermekek; Istennel – a lélekért!; A lelkekért!; Isten ellen…; Árulás!; Szívecskék – kőszívek; Kőszívek; Testvérek – társak; Szívecskék!; Mindenkinek mindene!; A hideg önzés; Egy megtérő; Mindenkinek mindene!

„Lehetek még értékes leány?”
Én mindig csak jót tegyek?; Nem fognak kihasználni?; A csodagyűrű; „Akarok!”; „Önlegyőzéssel is! Akarok!”; „Szeretem, ha szeretnek!”; Ez a szeretet!; „Gyenge az akaratom!”; „Ideges vagyok…”; „Nem érdemlik meg!”; „Ha van hangulatom!”; „Kedvem nem veszítem el!”; „A helyett, hogy …”; Kérj tanácsot!…; „Valakiért vagyok…”; Jézussal – Jézusért!; Mindenkinek szabad…; A Szűzanyát is kérd!; „Hálásan köszönöm!”

„Tele vagyok lelkesedéssel!”
„Akarok boldog lenni…”; Akit mindenki szeret!”; „Vidámságra gyógyszerem!”; „Nem vagyok már kislány!”; „Oly gyönyörű a hivatásom!”; „Békét varázsolok mindenütt!”; „Az édes Hazáért!”; Mária leánya vagy!; Az édes Jézusért!; Kell szeretni!; Összefogunk!

A szeretet iskolája
Magániskola; Jól végzett iskola; Az összefogás; A munkaterv; Tele vagyok lelkesedéssel!

A könyv első kiadása – mely ugyenebben az évben, 1940-ben jelent meg – szintén megtalálható az archívumban az alábbi borítóval.

Ugyanennek a könyvnek szöveges változata: http://www.ppek.hu/k1001.htm
Egy más kiadás biritólapja

A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1940 | Oldalszám: 183 | Méret: 20x14 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 5 MB |