Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Endrődy László: Szeretet-szózat. Menendez Jozefa Mária (1890–1923) Szent Szív Társaságbeli segítőnővér irataiból

Időszerű könyv. A mai ember sokat gondolkodik ezernyi bajáról, de nem látja e bajok legfőbb okát: hogy kihűlt benne a szeretet, jobban, mint valaha ezen a földön. Pedig a mai ember is vágyódik szeretetre, csak nem ott keresi, ahol kimeríthetetlen forrásra találna: Jézus Szentséges Szívében. Ez a könyv ezt a Szeretet-forrást tárja föl. A szerző a könyv első felében ismerteti Menendez Jozefa Mária, Szent Szív-társaságbeli segítőnővér életét és azokat a kinyilatkoztatásokat, melyekben az Úr Jézus részesítette. A második rész bő kivonatokban közli azokat a megnyilatkozásokat, melyeknek közvetítésére az Úr e szentéletű, törékeny apácát választotta ki. Ez a Szeretet-szózat. Megismerteti a Szent Szív égő vágyát, mellyel keresi a lelkeket és vágyódik viszontszeretetükre. Megdöbbentő realitással tárja fel a Szent Szív érzelmeit kínszenvedése idején. Nagy hála illeti a szerzőt, hogy tiszta, ízes magyarságával nálunk is megszólaltatta ezt a Szeretet-szózatot. Jézus Szívének forró vágyával egyesülve azt kívánjuk: „Hallgassa a világ és olvassa ezt!” Mert akinek kezébe kerül ez a könyv és elgondolkodik üzenetén, annak a szívében biztosan felszítja a szeretetet, mely ma kihülőben van ezen a földön. (Simon Árkád)

A könyv részei:

Jézus Szívének választottja
1. A gyermek és az égi hang
2. „Az én szívem számára akarlak”
3. „Elrejtelek és megőrizlek Szívemben…”
4. Szenvedés a lelkekért
5. A szeretetben mindhalálig!
6. A szeretet műve

Jézus Szívének üzenete
„Hallgassa a világ és olvassa ezt!”
Szózat a lelkekhez
„Hármat kérek a lelkektől”: Engesztelést, szeretetet, bizalmat
A mi Urunk Jézus Krisztus kínszenvedése (Jézus megmossa Apostolainak lábait; Az Utolsó Vacsora termében; Az Oltáriszentség és a bűnösök; Az Oltáriszentség és a Jézusnak szentelt lelkek; Az Oltáriszentség, a félreismert Szeretet csodája; Az Olajfák hegyén; Jézus alva találja Apostolait; Júdás árulása; A választott lelkek kis árulásai; Szent Péter tagadása; Jézus a börtönben; Felhívás az isteni Fogoly követésére; „Az én országom nem e világból való”; Heródesnél; Pilátus engedékenységétől az Ostorozásig; Jézust tövissel koronázzák és kigúnyolják; Jézus és Barrabás; Jézust halálra ítélik; Júdás kétségbeesése; Föl a Kálváriára; Találkozás Szűz Máriával; Cyrénei Simon segít vinni Jézus keresztjét; A Keresztrefeszítés; A hét szó)

Jézus szentséges Szívével egyesült felajánló imák


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1940 | Oldalszám: 201, [7 tábla kép] | Méret: 20x14 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 6 MB |