Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Donászy Szabó Ernő: Tavaszváros. Emlékkönyv

A könyv a hasoncímű mű rövidített különlenyomata (mely szintén megtalálható a Korda archívumban). Egy bájos mese keretébe illeszti a lelkiélet alapigazságait.

Krisztus mélyen belelátott a gyermeklélekbe. Isteni tekintélyének határozottságával állította – Ő, az Isten országának királya és ura, akitől függ, ki megy be és ki nem: – „Aki nem fogadja Isten országát, mint a kisded, nem megyén be abba!” – Hogy is fogadja a kisded Isten országát?

Sokszor hallgatták Isten országára szomjas gyermeklelkek a Tavaszvárost és a Két kis szőlővessző történetét, meg sok mást. – Ilyenkor lehetett igazán átélni, hogyan fogadja a kisded az Isten országát! Tulajdonképpen leírni nem is lehet. Látni kell az Istenre, a természetfelettiségre, kegyelmi életre szomjas tekintetüket. Hosszabb időn keresztül kell aztán őket megfigyelni, irányítani gyóntatószékben, szívgárdagyűléseken, hittanórákon, kirándulásokon, mesedélutánokon. E megfigyelésekből adódik saját meggyőződésünk: Valóban úgy kell fogadni Isten országát, mint a kisded! Azzal az őszinteséggel, azzal a hittel és lelkesedéssel, azzal a kitartással és hősiességgel, azzal a komolysággal és elszánással!

A Tavaszváros ott született meg az alföldi metropolisban, a „Jézus Szíve városában”, Szegeden, ahol minden héten több mint kétezer gyermek sietett valami izgalmasat váró lelkesedéssel a szívgárdagyűlésekre. Közöttük alakult meg az első „Tavaszváros”. Azóta eljutott több iskolába. Most induljon el a Tavaszváros, és hódítsa meg Gyémánttestvér alakja a kis magyar szíveket. Tegye őket jobbá és keresztényebbé, mert hisz kegyelmi élet nélkül csak névleg vagyunk keresztények!

A könyv a kegyelmi élet főbb mozzanatait emeli ki. Bevezetés a kegyelmi életre való tervszerű nevelés elindításához. A rendszeresen irányított kegyelmi életet megszeretik a gyermekek, későbbi életükben maguktól folytatják azt. Ez is a kegyelmi életre nevelés célja.


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1941 | Oldalszám: 63 | Méret: 21x15 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 5 MB |