Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Cser László: Útközben (2. kiadás)

Az imádság a kegyelmek forrása, és az elmélkedő imádság a mélyebb lelkiélet elengedhetetlen eszköze. Az ember él, örül, dolgozik a földön és látszólag mintha szél hajtaná, akár ősszel a falevelet. De munka, gond, pihenés közben rá-rákérdez az ember a maga életére, az életét környező világra. Vezető csillag felé keres a lélek. Béke és megnyugvás után áhítozik a szív. Honnan jöttem? Mire vagyok itt? Hová készülök? – kérdi az értelem. Az ember megáll útja közben és rákérdez az időre. És szívében az Időtlen szava után hallgat.
Ez az elmélkedésgyűjtemény csak arra hivatott, hogy az elmélkedés és imádság kedvét segítse az olvasóban. Végtelenül gazdag kincs felé kíván mutatni, amely a készséges lélek felett mint isteni kegyelem ragyog. A rövidre szabott fejezetek csak társaság kívánnak lenni útközben. Hogy miután az olvasó becsukta a füzetet, igazabban és mélyebben hívja meg életébe magát a vezérlő Istent.
Az elmélkedések címe: Útközben (Elöljáróba); Történelem; Evangélium; Vigasz és vigasztalanság; Munka…; Fenntartás nélkül; Istenem…; Közvetítő…; Szentséglátogatás; Krisztus botránya; Karácsony, nagypéntek, húsvét…; Mégegyszer: munka; Mosoly; Térdeplő; Elmélkedés az ifjúságról; Az Egyház hajója; Tengerparton; Hamvazkodás; A halál szele; Ravatal előtt; Számadás; Horgony; Tekintet; Kereszt alatt; Modem templom; Halk hangon szólt az Isten; „Te csak imádkozz!”; Hivatástudat; Tiszta lelkiismeretről; Istenhitről; Ajándék-kérésről; A fényről; Egyszerű ének; Oltáriszentség; Feladat; Áldozat; Építőanyag; Boldog este; Titok; Idő és élet; Ima és élet; Ami fáraszt; Ima és önmegtagadás; Este; Ahol az Isten…; Reggel; Az igazi mosoly; Hősök; Dráma; Magány; Kísértés; A kikerülhetetlen; Szentkép; Családod; Magammal beszélgetek; Szeretet; Testvéreink az emberek; A gyóntatószék; Az élet kocsija; Egyensúly; Jászol; A betű; Imafüzér; Megtanulni a hálaadást; Paténán és kehelyben; Szentségi áldás; Az első ember szemével; Az élet értelme; A fohászokról; Ősz; Az imáról; Felhők alatt; Tőr; Mint Szűz Mária; Vár; Földalatti tenger; Az erős; Isten!; Odahaza

A könyv szövegét a könyv előző kiadásának (a „Magyar Papi Egység” folyóirat 1962. évi 21-es különszámának [a „Papi Lelkiség Füzetek” 3. számának]) alapján a PPEK-ben lehet megtalálni.

Ugyanennek a könyvnek szöveges változata: http://www.ppek.hu/k1009.htm

A könyv metaadatai
| ISBN: 963 8004 34 7 | Megjelenés éve: 1993 | Oldalszám: 143 | Méret: 17x12 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 3 MB |