Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Csávossy Elemér: Ave Maria. Szűz Mária beszédek és előadások

Ez a könyv körülbelül 50 beszéd és előadás gyűjteménye. Amit protestáns atyánkfiai megérteni nem tudnak, az elsősorban Szűz Mária tisztelete a katolikus Anyaszentegyházban. Mi viszont látjuk, hogy kimeríthetetlen forrással állunk szemben, ha Szűz Máriára irányítjuk figyelmünket, szavunkat és tollunkat. Ebből a nemes forrásból ad az Egyház vándorfiainak P. Csávossy. Hittudományos fejtegetései között sohasem feledkezik meg a gyakorlati életről, és így a szolid megalapozás közben nem téved száraz magyarázgatások útjára, hanem mindig felélénkíti sorait a ma emberének megértésével és az életből vett példáknak, eseményeknek beleszövögetésével. Figyelme kiterjed a Mária-tan legújabb kérdéseire és egyáltalában mindenre, amit egy ilyen terjedelmű könyv elbír. (Várkonyi Fidél)

A mű tartalma:
Szűz Mária az igazi embereszmény
Mulier Desideriorum – Szent vágyak Asszonya
Igazi Mária-tisztelet
Istennek szent Anyja
Sancta Maria
Immaculata
Ex te ortus est… Tőled született…
Gyümölcsoltó
Csodálatos Anya
Magnificat (I. Szűz Máriának öröme; II. A modern ember öröme; III. Milyen a te örömöd?)
Mater nostra
Mater amabilis
Virgo Potens (I. A Szűz lehívja a fölséges Istent a földre; II. A Szűz az elesett embert felemeli az égbe; III. A Szűz a bukott angyalt letaszítja a pokolba)
Szűz Mária és az Egyház harcai
Szűz Mária pünkösdje (I. Szűz Mária tisztasága tökéletes; II. Szűz Mária tisztasága kipróbált; III. Szűz Mária tisztasága csodálatos)
A lurdi Szűz
Igazság tükre, Bölcsesség széke, Örömünk oka
Lelki tiszta edény, Tiszteletreméltó edény, Áhítatnak jeles edénye
Titokzatos rózsa, Dávid király tornya, Elefántcsont torony
Aranyház, Frigy szekrénye
Mennyország ajtaja, Hajnali csillag
Szűz Mária, a hajnali csillag
Szűz Mária, a remény csillaga (1. Fáradságos munka; 2. Kemény megtagadás; 3. Keserű szenvedés [1. Példája; 2. Imádsága])
Szűz Mária, a béke csillaga (1. Miért akar számunkra a béke csillaga lenni?; 2. Hogyan lesz Szűz Mária a bűnösök számára a béke csillaga?)
Szűz Mária, a tenger csillaga (I. A kétségek sötétsége; II. A kísértések vihara; III. Az elhagyatottság éjszakája)
Szűz Mária, az esteli csillag
Ecce Mater tua
Mediatrix gratiarum
Maria Reparatrix (A pápák Szűz Máriáról; XIII. Leó tíz enciklikája; X. Pius: „A Szent Szűz közreműködött a világ megváltásában”; XI. Pius: „Maria: Reparatrix”; A szentatyák; „Krisztus társnője”; A kegyelemközvetítő)
Non moriar, sed vivam
Virgo fidelis
Függelék – Alkalmi beszédek
A Mária-kongregáció nagy célkitűzései
A sátántipró Asszony (Fogadalom napja)
Az ifjúság hódol a Szeplőtelennek (1929. dec. 8.)
Az olvasó lélektana (1. Miért áll a rózsafűzér elején a Hiszekegy?; 2. Miért vezeti be az olvasó minden tizedét a Miatyánk?; 3. Miért zárja le a rózsafűzér minden szakaszát a Dicsőség?)


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1938 | Oldalszám: 224, [8 tábla kép] | Méret: 20x13 cm | Kötés: puha | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 8 MB |