Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Ancilla Mária: Az anyaság szent titka. Egy fiatal anya elmélkedései és fohászai

Egy fiatal édesanya (aki az ismeretlenségben óhajtott maradni az olvasó előtt) meleg szívből fakadó elmélkedései és fohászai találhatók ebben a könyvben. Életének nagy kérdései: az anyaság, gyermek, férj problémái nyernek imádságos lélekből fakadó megvilágosítást. Az írás lelki naplójegyzet volt erdetileg, tehát egy darab való élet egy eszményi gondolkodású fiatal anya lelkéből. A nemes cél, amit a könyv írója kitűzött, hogy Istennek tetsző anya akar lenni, és ezért a példakép, akit választott és akihez legtöbb imáját és fohászát intézi, a Boldogságos Szűz, aki nemcsak a világtól elvonult lelkek, hanem az édesanyák példaképe lehet. Az író legjobban ott remekel, ahol az anyát nemcsak mint emberi gyermekek anyját, hanem mint Isten gyermekeinek anyját ragyogtatja fel előttünk. Hiszen a keresztény anya nemcsak emberi életre szüli magzatát, hanem az istengyermeki élet előkészítésében is csodálatosan közreműködik.

A könyv elmélkedései:


Könyörgés a Szűzanyához
Az Istennek tetsző anyaság Szűz Mária nyomán: Szűz, jegyes, anya egyszemélyben

I. Szüzesség: (Lelki szeplőtelenség) A tiszta Szűz lelki vonásainak szemlélése és ezzel kapcsolatos imák és gyakorlatok
1. Gondolat- és érzésvilág
2. Beszéd
3. Szándékok és tettek

II. Jegyesség
Ima, hogy egészen Istené legyek
Kilenced a Szeretet Lelkével való jegyesi viszony alakításával

III. Anyaság
Örvendetes titkok (1. A gyermek befogadása; 2. Az isteni képmás hordozása; 3. A gyermek világra hozatala; 4. A gyermek felajánlása; 5. A gyermek megtalálása)
Fájdalmas titkok (Ima, hogy erős és Istenben bízó legyek a szenvedés idején)
Dicsőséges titkok (A hit. remény, szeretet felindítása; Ima, hogy az egész világon győzzön a szeretet az anyaságon keresztül)


A könyv metaadatai
| Megjelenés éve: 1943 | Oldalszám: 80, [1] | Méret: 17x12 cm | Kötés: papir | Kiadó: Korda Kiadó | Nyelv: magyar | Fájl méret: 2 MB |